Covid – 4

02-02-2021

За да се заштитиме од Covid – 19 потребно е да внесуваме витамини кои ќе ни го одржуваат телото. Најпрепорачливи витамини кои треба да се конзумираат се витаминот Ц и витаминот Д. Витаминот Ц е потребен за создавање кислородни радикали. Тие радикали се натамошно оружје на телото во борбата против предизвикувачот на болеста. Витаминот Ц учествува во производството на антитела, без кои телото не може да го држи Ковид-19 во шах-позиција доколку се заразите. Витаминот Д учествува во регулирањето на гените важни за имунитетот. Тоа значи дека недостиг на витаминот Д може да направи дупка во одранбените линии на нашето тело.

Тогаш напаѓачите можат лесно да победат. Човечкото тело во оптимален случај може да направи многу за своја одбрана доколку го содржи овој витамин. Пијте ги вашите витамини!

 

Останати новости

26/09/2023

Моќ на јасноста: Компјутерска томографија на абдомен

Кога станува збор за испитување на непријатност во стомакот, необјаснета болка или дигестивни проблеми, знаењето е моќ. Во областа на медицинската дијагностика, само неколку алатки обезбедуваат јаснос...

19/09/2023

Ултразвук (ехо) на дојка: Се што треба да знаете

Откријте го клучот за здравје на градите со ултразвук (ехо) на дојка. Дознајте за неговите придобивки, кога се препорачува и како функционира во нашата најнова блог статија. Зајакнете се со знаење за ...

05/09/2023

Здив по здив, слика по слика: Дијагностика на белите дробови со компјутерска томографија

Дознајте повеќе за компјутерска томографија на белите дробови и откријте како оваа моќна алатка за снимање помага при дијагностицирање и следење на различни состојби на белите дробови. Запознајте ја п...