Терапија со магнетно поле

Врвни услуги од современата медицина

Што е магнетна терапија?

Магнетната терапија претставува примена на константно и променливо магнетно поле со ниска фрекфенција во тераписки цели. Тоа е безбедна, неинвазивна  форма на лекување, која е корисна за акутни или хронични заболувања, со цел намалување на болките и подобрување на циркулацијата во крвта. 

Што може да се третира со магнетна терапија?

 1. Фрактури 
 2. Повреда на зглобови, лигаменти и мускули
 3. реума
 4. неврит

Индикации и придобивки при примена на физикална терапија?

 1. Аналгетски ефект - ја намалува болката
 2. Миорелаксантно дејство - може да ја олесни напнатоста во мускулите
 3. Антивоспалително и антиревматско дејство - го намалува отокот 
 4. Го забрзува процесот на лекување 
 5. Го зајакнува имунолошкиот систем 

Контраиндикации за примена на физикална терапија?

 1. Лица со хипертироидизам
 2. Надбубрежна дисфункција
 3. Состојби поврзани со коагулација
 4.  Акутни вирусни заболувања 
 5. Туберкулоза
 6. Карцином
 7. Бремени жени
 8. Пејсмејкер 

Зошто терапија со магнетно поле во МedX?

Најсовремени и модерни апарати, задоволни клиенти, без чекање и професионалност.