Терапија со инфра црвена светлина

Врвни услуги од современата медицина

Што е терапија со инфрацрвена светлина?

Терапијата со инфрацрвена светлина претставува алтернативна техника на третман што се користи во третманот, меѓу другото, болни мускули и болни области на телото, воедно обезбедувајќи докажан ефект против болка во артроза на колената и зголемување на нивоата на ендорфин. Во овој третман се користи инфрацрвена енергија што се претвора во електрична енергија. 

Индикации за примена на терапија со инфрацрвена светлина?

  1. Хронични заболувања на внатрешните органи
  2. Трофични чиреви и слабо заздравување на раните
  3. Изгореници
  4. Смрзнатини
  5. Дисфункција на автономниот систем

Контраиндикации за примена на терапија со инфрацрвена светлина?

  1. Канцери
  2. Крварење
  3. Хипертензија (фаза 3)
  4. Циркулаторна инсуфициенција
  5. Активна форма на туберкулоза

За поздрав живот исполнет со среќни моменти, навременото дијагностицирање на соодветен здравствен проблем е клучен сегмент за вашето здравје!