Ви го претставуваме Siemens MAGNETOM C!: Револуционерно снимање со магнетна резонанца

07-06-2023

Siemens MAGNETOM C! е компактен и моќен апарат за магнетна резонанца кој ја револуционизира магнетнатата резонанца. Со своите напредни функции, подобрени работни процеси, фокусирање на удобноста на пациентот и сеопфатен пакет апликации, MAGNETOM C! нуди нов стандард за снимање.

Напредни функции и подобрен работен тек

MAGNETOM C! вклучува вистинска способност за повеќеканално снимање, овозможувајќи истовремено да се користат до четири намотки за сеопфатно видно поле. Ова обезбедува детална и прецизна слика, овозможувајќи им на здравствените работници да поставуваат прецизни дијагнози. Дополнително, технологијата на уредот обезбедува одличен квалитет на сликата за само неколку минути, влевајќи доверба во дијагностичката точност и олеснувајќи ги побрзите одлуки за третман.

Удобност и соработка на пациентот

Siemens ја разбира важноста на удобноста на пациентот за време на снимањето со магнетна резонанца. MAGNETOM C! е дизајниран со пријателски изглед и отворено чувство, создавајќи привлечна средина што ги смирува пациентите. Овој пристап промовира соработка и придонесува за позитивно искуство на пациентот, клучно за целокупното задоволство и хармонија.

Сеопфатен пакет со повеќеканални апликации

MAGNETOM C! доаѓа опремен со пакет на повеќеканални апликации прилагодени на различни потреби за снимање. Со специјализирани протоколи за Neuro, Angio, Cardiac, Body, Onco, Ortho и педијатриски прегледи, здравствените работници имаат пристап до оптимизирани протоколи за точни и детални дијагностички информации. Neuro Suite овозможува сеопфатни прегледи на главата и ‘рбетот, вклучувајќи програми за некооперативни пациенти и педијатриски специфични протоколи. Angio Suite нуди исклучителни можности за ангиографија без потреба од контрастни средства. Cardiac Suite покрива низа апликации, вклучувајќи вентрикуларни и валвуларни функции, додека Body Suite обезбедува ултра брзи протоколи за абдоминални, карлични, MRCP, бубрежни и уролошки прегледи.

Рационализиран работен тек и вградена технологија

MAGNETOM C! инкорпорира иновативна Inline технологија за да се насочат процесите на работниот тек. Оваа технологија ги автоматизира чекорите по обработката, обезбедувајќи непосредни клинички резултати и намалувајќи го времето на обработка. Функциите како автоматско одземање на сликата, пресметување на стандардното отстапување, корекција на движење и други ја подобруваат дијагностичката точност и ја подобруваат ефикасноста на работниот тек.

Револуционерни калеми и RF технологија

Siemens ја револуционизираше т.н. “серпентина” технологија со MAGNETOM C! Концептот на серпентина го оптимизира позиционирањето и го намалува времето на промена, што резултира со заштеда на време и зголемена продуктивност. Интеграцијата на намотките во масата за пациенти дополнително ја подобрува ефикасноста на работниот тек. Дополнително, MAGNETOM C! овозможува до четири елементи на намотка да се користат истовремено за време на снимањето, обезбедувајќи сеопфатни и прецизни резултати.

Достапнa и квалитетна грижа

Во Поликлиниката и Центарот за болка Med-X дијагностика, приоритет ни е достапноста без да се загрози квалитетот на негата. Горди сме што нудиме услуги за снимање со Siemens MAGNETOM C! по непроменета цена од САМО 5.940 ден. Ова им овозможува на здравствените работници да испорачаат подобри слики на пациентите без дополнителни трошоци.

Заклучок

Siemens MAGNETOM C! го трансформира снимањето со магнетна резонанца преку неговите напредни функции, подобрени работни текови, фокусирање на удобноста на пациентот и сеопфатен пакет апликации. Искусете ја практичноста, удобноста и неспоредливиот квалитет на снимање на MAGNETOM C! во Мед-Х дијагностичката Поликлиника и Центар за болка. Нашиот тим од искусни професионалци, во комбинација со оваа револуционерна технологија, обезбедува најдобро можно искуство со снимање и пристап до навремени, точни дијагнози.

Доверете ѝ се на Поликлиниката и Центарот за болка Med-X дијагностика за сеопфатни и достапни услуги за снимање, што ви дава моќ да ја преземете контролата врз вашето здравје. Прифатете ја револуцијата на магнетната резонанца со Siemens MAGNETOM C!

Останати новости

16/05/2024

Магнетна резонанца за колено

16/05/2024

Магнетна резонанца за дискус хернија

11/04/2024

Ехо на уринарен тракт