Siemens MAGNETOM C! отворен уред за магнетна резонанца

10-05-2023

Магнетната резонанца е моќна дијагностичка алатка која користи магнетно поле и радио бранови за да произведе детални слики од внатрешните органи и структури на телото. Технологијата измина долг пат од своето основање, а со воведувањето на Siemens MAGNETOM C! отворениот уред за магнетна резонанца, лицето на магнетната резонанца повторно се менува.

Siemens MAGNETOM C! е нов, моќен и компактен апарат за магнетна резонанца кој прави огромен чекор кон поефикасна и поквалитетна нега и за пациентите и за здравствените работници. Неговиот најмал дијаметар на столбот во средното поле овозможува странично оптоварување и лесна пристапност од 270° со најкомпактниот магнет во облик на буквата C. Вистинската способност за повеќеканално снимање на уредот овозможува истовремено да се постават до 4 намотки, што овозможува беспрекорно видно поле до 140 см. Ова го прави Siemens MAGNETOM C! сериозен играч во доменот на магнетната резонанца.

Една од најдобрите карактеристики на Siemens MAGNETOM C! е дека цената за снимање во Поликлиника и центар за болка Мед-х Дијагностика ќе остане иста и на новиов уред – САМО 5,940 ден.! Ова значи дека здравствените работници ќе можат да им понудат на своите пациенти поквалитетно снимање без дополнителни трошоци.

Пријателскиот изглед и отвореното чувство на Siemens MAGNETOM C! придонесуваат за максимална удобност и минимален отпор од страна на пациентите. Технологијата на високо поле и супериорната поддршка за работниот тек обезбедуваат одличен квалитет на сликата за само неколку минути, обезбедувајќи највисока дијагностичка доверба. Уредот доаѓа со пакет апликации на повеќе канали, кој има целосен опсег на клинички оптимизирани испитувања за сите регии. Вклучува седум наменски пакети со апликации, вклучувајќи Neuro Suite, Angio Suite, Cardiac Suite, Body Suite, Onco Suite, Ortho Suite и Pediatric Suite, кои се вклучени како стандардни апликации.

Неуро пакетот, дел од пакетот за апликации со повеќе канали, овозможува сеопфатни прегледи на главата и ‘рбетот со специјални програми кои се оптимизирани за клинички прегледи. Обезбедени се протоколи со висока резолуција и брзи протоколи за некооперативни пациенти, како и протоколи оптимизирани за педијатриски пациенти. Ангио пакетот е исто така дел од пакетот за апликации со повеќе канали, а може да се изведе одлична ангиографија за да се визуелизираат артериите и вените без контрастно средство!

Кардио пакетот го покрива целосниот опсег на апликации од морфологија, вентрикуларни и валвуларни функции до срцеви слики и ангиографија. Пакетот вклучува алатки за брза евалуација на функцијата на левата или десната комора, правење мноштво пресеци по кратката оска, автоматско прилагодување на прозорецот за аквизиција на тековниот пулс и протоколи за покривање на целото срце.

Тело пакетот е посветен на клинички апликации за телото, обезбедувајќи ултрабрзи 2D и 3D протоколи со висока резолуција на апликации за абдомен, карлица, MRCP, бубрези и урографија. Уникатната техника на 2D PACE на Siemens го прави снимањето на телото едноставно, овозможувајќи протоколи со повеќекратни вдишувања.

Зголемениот квалитет на здравствената заштита, ефикасниот работен тек и ниските оперативни трошоци го прават Siemens MAGNETOM C! мудар избор за здравствените работници кои бараат економична и квалитетна дијагностика.

Како заклучок, Siemens MAGNETOM C! Уредот за отворена магнетна резонанца е менувач на играта во областа на МНР од средно поле. Неговата компактна големина, вистинска повеќеканална способност за сликање,

Останати новости

04/12/2023

Дигитален рентген на рачниот зглоб: сеопфатен водич

27/11/2023

Магнетна резонанца на орбити

21/11/2023

Компјутерска томографија на синуси