Неспоредлива практичност и квалитетно снимање со Siemens MAGNETOM C! достапно 24/7

17-05-2023

Во денешниот живот со брзо темпо, пристапноста и ефикасноста се најважни во здравствената заштита. Навремените и точни дијагнози може да направат значителна разлика во исходот за пациентот. Затоа сме одушевени да објавиме дека Поликлиниката и Центарот за болка Meд-X дијагностика во соработка со Siemens го донесоа револуционерниот Siemens MAGNETOM C! отворен уред за магнетна резонанца, достапен за снимање 24/7.

Siemens MAGNETOM C!

Siemens MAGNETOM C! е моќен, компактен уред за магнетна резонанца, кој постави нов стандард за снимање на средината од теренот. Бара мал простор, а обезбедува ефикасна и висококвалитетна нега. Дизајнот на магнет во форма на C овозможува лесно странично влегување и пристапност од 270°, што го прави удобен и за пациентите и за здравствените работници.

Подобрени работни процеси и способности за снимање

MAGNETOM C! може да се пофали со вистинско повеќеканално сликање, со простор за до 4 намотки истовремено. Оваа функција овозможува беспрекорно видно поле до 140 cm, обезбедувајќи сеопфатна покриеност на различни потреби за снимање. Технологијата на високо поле на MAGNETOM C! обезбедува одличен квалитет на сликата за неколку минути, влевајќи доверба во дијагностичката точност.

Спокојство и прифаќање на пациентот

Препознавајќи ја важноста на удобноста за пациентот, Siemens го дизајнираше MAGNETOM C! со пријателски изглед и отворено чувство. Привлечната околина им помага на пациентите да се чувствуваат удобно, промовирајќи максимален комфор и прифаќање за време на нивните снимања со магнетна резонанца. Овој пристап придонесува за позитивно искуство на пациентот и ја поттикнува соработката во неопходните процедури за снимање.

Пакет со повеќеканални апликации

MAGNETOM C! е опремен со пакет апликации со повеќе канали, сеопфатен опсег на клинички оптимизирани прегледи за различни делови на телото. Со седум одделни апликациски пакети, вклучувајќи Neuro Suite, Angio Suite, Cardiac Suite, Body Suite, Onco Suite, Ortho Suite и Pediatric Suite, здравствените работници имаат пристап до специјализирани протоколи приспособени на специфични потреби за снимање. Ова обезбедува точни и детални дијагностички информации за широк опсег на клинички сценарија.

Вградена технологија за рационализиран работен тек

Инлајн технологијата ја менува играта во полето на магнетната резонанца. Ги автоматизира чекорите по обработката, овозможувајќи им на здравствените работници веднаш да ги видат клиничките резултати, намалувајќи го времето за обработка и подобрувајќи ја севкупната ефикасност на работниот тек. Инлајн технологијата овозможува автоматско одземање на сликата, пресметување на стандардното отстапување, МР ангиографија во од, корекција на движење и многу повеќе, подобрувајќи го дијагностичкиот процес и овозможувајќи побрзи одлуки за третман.

Калеми и RF технологија

Siemens MAGNETOM C! вклучува револуционерен концепт на серпентина што го оптимизира позиционирањето на серпентина и го намалува времето на менување на серпентина. Интеграцијата на долниот дел од калемот со низа за тело/рбет и калемот со низа CP глава/врат во масата на пациентот заштедува време и ја зголемува продуктивноста. Дополнително, MAGNETOM C! овозможува до четири елементи на намотка да се користат истовремено за време на снимањето, обезбедувајќи сеопфатни и прецизни резултати.

Заклучок

Партнерството помеѓу Поликлиниката и Центарот за болка Meд-X Дијагностика и Siemens значи нова ера на пристапност и квалитетно снимање со Siemens MAGNETOM C! отворен уред за магнетна резонанца достапен 24/7. Пациентите сега можат да ја искусат удобноста на деноноќните снимања со магнетна резонанца, овозможувајќи побрза дијагноза и брзо започнување на третманот. Напредните функции, подобрениот работен тек, удобноста на пациентот и сеопфатниот пакет на апликации на MAGNETOM C! го направи менувач на играта во полето на снимање со магнетната резонанца. Прифатете ја оваа револуционерна технологија и бидете сведоци на трансформацијата што ја носи во здравството.

Ако вам или на вашите најблиски ви треба снимање со магнетна резонанца, верувајте во Поликлиниката и Центарот за болка Meд-X Дијагностика за да пружат исклучителна грижа со Siemens MAGNETOM C!. Нашиот тим од искусни професионалци, во комбинација со оваа револуционерна технологија, гарантира дека ќе го добиете најдоброто можно искуство со снимање и пристап до навремени и точни дијагнози.

Не дозволувајте временските ограничувања или стравот од затворени системи за магнетна резонанца да го попречат вашето искуство во здравствената заштита. Искусете ја практичноста, удобноста и неспоредливиот квалитет на снимање со Siemens MAGNETOM C! во Поликлиниката и Центарот за болка Мед-Х Дијагносгика. Ние сме тука за да обезбедиме сеопфатни и достапни услуги за снимање, давајќи ви овластување да ја преземете контролата врз вашето здравје.

Останати новости

10/05/2023 Stefan Vidinski

Siemens MAGNETOM C! отворен уред за магнетна резонанца

Магнетната резонанца е моќна дијагностичка алатка која користи магнетно поле и радио бранови за да произведе детални слики од внатрешните органи и структури на телото. Технологијата измина долг пат од...

03/05/2023 Stefan Vidinski

Испитувања со снимање кои се користат при дијагностицирање на камења во бубрезите и жолчни камења

Камењата во бубрезите и жолчните камења се две вообичаени состојби кои засегаат милиони луѓе ширум светот. И двете може да предизвикаат силна болка и непријатност и бараат итна медицинска помош. Еден ...

26/04/2023 Stefan Vidinski

Што да очекувате за време на ортопедски преглед

Ако чувствувате мускулно-скелетна болка или непријатност, може да бидете упатени кај специјалист ортопед за преглед. Ортопедскиот преглед е темелна евалуација на мускулно-скелетниот систем за да се ут...