Рентген на носот: поглед во здравјето на синусите

15-01-2024

Рендгенските снимки одамна се камен-темелник на дијагностичкото снимање во медицината, обезбедувајќи непроценливи увиди за внатрешните структури на човечкото тело. Во Мед-Х, ние сме специјализирани за користење на овие напредни техники за снимање, особено фокусирајќи се на сложените структури во носната празнина.

Зошто рентген на носот?

 • Точна дијагноза: Сложената структура на носната празнина, вклучувајќи ги коските и ‘рскавицата, ги прави рендгенските снимки префериран метод за точна дијагноза на фрактури, инфекции и други назални нарушувања.
 • Неинвазивна процедура: Рентген зраците се безболна, неинвазивна метода, која обезбедува брзи и ефективни дијагностички резултати без непријатност.
 • Редовна контрола: Тие се од суштинско значење во следењето на напредокот од третманите за хронични состојби на синусите или постхируршко заздравување.

Како изгледа снимањето во Мед-Х

 • Консултации пред испитување: Нашите радиолози обезбедуваат детални консултации за да ги разберат вашите симптоми и медицинска историја.
 • Безбедносни процедури: Нагласувајќи ја безбедноста на пациентот, обезбедуваме минимална изложеност на радијација и користиме оловни штитови за заштита.
 • Постапка за рендген: Брз процес, каде што ќе бидете позиционирани и може да биде побарано да го задржите здивот неколку секунди за да снимиме јасни слики.
 • Резултати по прегледот: Нашите експерти ги прегледуваат и толкуваат резултатите, обезбедувајќи сеопфатен извештај до вас или вашиот избран здравствен работник.

Што да очекувам од снимањето

 • Времетраење: Целиот процес обично трае помалку од 15 минути.
 • Удобност: Постапката е безболна, а нашиот персонал ја обезбедува вашата удобност во тек на целиот период.
 • Непосредни резултати: Благодарение на модерната технологија, резултатите се достапни веднаш или во рок помалку од еден час.
rentgen-nos

Во Мед-Х, ние сме посветени за обезбедување на најсовремени услуги за снимање, приспособени да ги задоволат уникатните потреби на секој пациент. Без разлика дали се работи за мала повреда или сложена состојба на синусите, нашите услуги за рендген на носот се дизајнирани да понудат прецизна дијагностика, ефикасно насочувајќи ги плановите за лекување.

Најчесто поставувани прашања

ПрашањеОдговор
Дали е безбедна процедурата за рендген на носот?Да, тоа е безбедна и нискоризична процедура со минимална изложеност на радијација.
Колку време е потребно за да се добијат резултатите?Резултатите обично се достапни веднаш или во рок помалку од еден час по процедурата.
Дали ми треба упат за рендген на носот?Не, во Поликлиниката и Центарот за болка Мед-Х Дијагностика не е потребен упат.

Слични статии

 1. Дигитален рентген на лакт за прецизна дијагноза
 2. Дигитален рентген на колк
 3. Дигитален рентген на рачниот зглоб: сеопфатен водич
 4. Рентген на синус: Дијагностицирање на назалните проблеми
 5. Рентген на ‘рбет: Подобрето го здравјето на ‘рбетниот столб

Тагови: rentgen na nos, rentgen na sinusi, snimanje na sinusi, рентген на нос, дијагностика на носот

Останати новости

16/07/2024

Претставување на новиот ултразвучен (ехо) уред Siemens ACUSON Juniper

16/07/2024

Нов компјутерски томограф Siemens SOMATOM go.Now

25/06/2024

Ехо на тестиси: Зошто е особено важно во лето?