Кога е најдобро време да направите рентген или компјутерска томографија на белите дробови во Covid – 19?

04-02-2021

Корона вирусот најмногу ги оштетува белите дробови. Поради таа причина најпогоден термин за да се направи рентген или компјутерска томографија на белите дробови е од 5-8 ден од првите симптоми. Превземете го овој чекор на време за да немате последици.

Со нас се живее подолго.
Мед – Х

Останати новости

26/09/2023

Моќ на јасноста: Компјутерска томографија на абдомен

Кога станува збор за испитување на непријатност во стомакот, необјаснета болка или дигестивни проблеми, знаењето е моќ. Во областа на медицинската дијагностика, само неколку алатки обезбедуваат јаснос...

19/09/2023

Ултразвук (ехо) на дојка: Се што треба да знаете

Откријте го клучот за здравје на градите со ултразвук (ехо) на дојка. Дознајте за неговите придобивки, кога се препорачува и како функционира во нашата најнова блог статија. Зајакнете се со знаење за ...

05/09/2023

Здив по здив, слика по слика: Дијагностика на белите дробови со компјутерска томографија

Дознајте повеќе за компјутерска томографија на белите дробови и откријте како оваа моќна алатка за снимање помага при дијагностицирање и следење на различни состојби на белите дробови. Запознајте ја п...