Рентген на желудник (со каша)

Врвни услуги од современата медицина

Што е рентген дијагностика?

Рендгенот е еден од најпознатите дијагностички методи. Со помош на рендген снимките се дектектираат деформитети на `рбетот, скршеници на коски и спинални тумори. Рендгенот служи како дијагностичка алатка при дегенеративните заболувања како што се ишијас, диск, сколиози, кифози и стенози. Рендгенот не е ефективен за дијагностицирање на меките ткива.

Типови на рентген дијагностика

Рентген на желудник со бариумова каша.

  • безболно
  • резултати веднаш

Дијагностика на проблеми со горниот дел од дигестивниот тракт (уста, грло, хранопровод, желудник и почетен дел од тенко црево).

  • Чир
  • Хиатус хернија
  • Рефлуксна болест
  • Полипи, дивертикули
  • Тумори

За поздрав живот исполнет со среќни моменти, навременото дијагностицирање на соодветен здравствен проблем е клучен сегмент за вашето здравје!