Промотивни пакети физикална терапија

10-02-2023

Физикалната терапија е неинвазивен метод за лекување на различни физички состојби, вклучувајќи хронична болка, спортски повреди и болести на зглобовите. Постојат неколку процедури за физикална терапија кои можат да Ви помогнат да се ослободите од болката, да ја подобрите подвижноста и да ја зголемите целокупната благосостојба.

Ви претставуваме пет промотивни пакети кои вклучуваат четири од најефикасните процедури за физикална терапија: магнетна терапија, ултразвучна терапија, електротерапија и ласерска терапија.

Магнетотерапијата се користи со векови за лекување на различни физички состојби, вклучувајќи хронична болка, артритис и оштетување на нервите. Во пакетите, ќе добиете неколку сесии за магнетотерапија кои ќе помогнат да се намали болката и воспалението, да се подобри циркулацијата и да се промовира заздравувањето. Оваа процедура е совршена за луѓе кои бараат неинвазивен начин за лекување на нивните физички состојби.

Терапија со магнетно поле

Терапијата со ултразвук користи звучни бранови со висока фреквенција за да навлезат длабоко во ткивата и мускулите за да обезбеди ублажување на болката, подобрување на подвижноста и зголемување на циркулацијата. Во пакетите, ќе добиете неколку сесии за терапија со ултразвук кои ќе ги таргетираат Вашите специфични области на болка и ќе помогнат да се забрза процесот на заздравување. Оваа процедура е совршена за луѓе кои имаат хронична болка, артритис или спортски повреди.

Ултра звучна терапија

Електротерапијата користи електрични импулси за стимулирање на мускулите и ткивата, што може да помогне во ублажување на болката, подобрување на подвижноста и зголемување на циркулацијата. Во пакетите, ќе добиете неколку сесии за електротерапија кои ќе ги таргетираат Вашите специфични области на болка и ќе ви помогнат да ја вратите Вашата мобилност. Оваа процедура е совршена за луѓе кои имаат хронична болка, оштетување на нервите или нарушувања на зглобовите.

Електро терапија

Ласерската терапија користи ласерска светлина на ниско ниво за да навлезе длабоко во ткивата и мускулите, обезбедувајќи ублажување на болката, намалување на воспалението и промовирање на заздравувањето. Во пакетите, ќе добиете неколку сесии за ласерска терапија кои ќе ги таргетираат Вашите специфични области на болка и ќе помогнат да се забрза процесот на заздравување. Оваа процедура е совршена за луѓе кои имаат хронична болка, спортски повреди или болести на зглобовите.

Ласер терапија

Дополнително, во напредните пакети, ќе добиете и масажи и персонализирана програма за вежбање која ќе Ви помогне да ги постигнете најдобрите можни резултати. Напредните пакети се совршени за луѓе кои имаат хронична болка, спортски повреди, болести на зглобовите или какви било други физички состојби кои влијаат на нивниот квалитет на живот.

promo-fizikalna-kocka

Како заклучок, физикалната терапија е ефикасен метод за лекување на различни физички состојби, а постојат неколку процедури за физикална терапија кои можат да Ви помогнат да се ослободите од болката, да ја подобрите подвижноста и да ја зголемите целокупната благосостојба. Нашите пет промотивни пакети вклучуваат четири од најефикасните процедури за физикална терапија: магнетотерапија, ултразвучна терапија, електротерапија и ласерска терапија. Без разлика дали барате неинвазивен начин за лекување на Вашите физички состојби или го сакате најдоброто, имаме пакет кој е совршен за Вас. Не чекајте повеќе, контактирајте нѐ денес и започнете го Вашето патување кон безболен, поздрав живот!

Мед-Х – со нас се живее подолго!

Останати новости

15/03/2023 Stefan Vidinski

Управување со болка

Вовед Животот со хронична болка може да биде фрустрирачко и исцрпувачко искуство. Тоа може да ги направи дури и едноставните задачи, како што се станувањето од кревет или готвењето оброк, да изгледаат...

01/03/2023 Stefan Vidinski

Напредни технологии за дијагностичко снимање

Како напредните технологии за дијагностичко снимање можат да помогнат во откривање и спречување здравствени проблеми? Оваа статија се фокусира на тоа како современите технологии за дијагностичко снима...

22/02/2023 Stefan Vidinski

Цервикална и лумбална радикулопатија: улога на медицинските снимања

Цервикалната и лумбалната радикулопатија се две вообичаени состојби кои влијаат на нервите во вратот и долниот дел од грбот, соодветно. Овие состојби може да предизвикаат болка, вкочанетост и слабост ...